1. Autoresponder kiezen

In deze les gaan we en autoresponder kopen en laat ik jou zien wat voor waarde een autoresponder voor jou heeft!

Extra Informatie:

Deze vraag stelde ik mezelf toen ik het concept snapte van: iets als een ebook weggeven in ruil voor naam en email adres.

Wat is een autoresponder?
Dit is een online tool dat er voor zorgt dat je iets kunt weggeven in ruil voor gegevens zoals naam en email adres.
Tevens zorgt dit systeem ervoor dat deze gegevens netjes bewaard worden zodat je emails kunt sturen naar deze mensen. Een autoresponder is ook in staat om een reeks van emails te versturen zonder dat je hier nog maar iets voor hoeft te doen.

Bijvoorbeeld: iemand download jouw ebook en krijgt vervolgens elke week een nieuwe email met uiteraard waardevolle informatie en misschien wel een aanbieding van jouw product ;).

Kortom: jij hoeft dit maar 1x in te stellen en de rest gaat op de automatische piloot.
Stel je eens voor dat dit succesvol zou zijn?
En stel je eens voor dat je dit voor meerdere websites, doelgroepen, producten tegelijk zou doen???

Zonder autoresponder geen business
Maar goed, je hebt dus een 'autoresponder' nodig. Je MOET een emaillijst opbouwen om een relatie met de bezoekers van je site op te kunnen bouwen. Je moet zo'n systeem hebben om een email te kunnen versturen!

Toen ik dit voor het eerst hoorde had ik nog 2 jaar nodig voordat ik het snapte en eindelijk de stap durfde te nemen om me te abonneren op het systeem.
Ik ben altijd erg prijsbewust en ik zoek ook nauwkeurig uit welk systeem nu waar toe in staat is (de features).

Ik kan me voorstellen dat dit ook voor jou belangrijk is maar dat je geen dagen wilt besteden aan het maken van de keuze en daarom heb ik e.e.a. voor je op een rijtje gezet.

autorespondersWelke autoresponders zijn het meest populair?
Ik zag in de nieuwsbrieven waar ik me zelf voor had aangemeld dat Aweber en Getresponse de meest gebruikte systemen zijn. Later kreeg ik steeds mails van mensen die mijn adres handmatig in Mailchimp hadden toegevoegd. En momenteel hoor ik van de bekende internet marketeers dat ze Infusionsoft gebruiken.

Maar waar moet je dan voor kiezen?
De regel die ik zelf altijd hanteer is de prijs-kwaliteit verhouding. Ik heb toendertijd alle functies op een rij gezet en daarna heb ik naar de prijs gekeken. Aweber en Getresponse kwamen heel dicht bij elkaar. Beide systemen zijn natuurlijk voor dezelfde doeleinden gemaakt, dus logisch dat ze dicht bij elkaar liggen.
Wat ik toen gedaan heb is bij beiden een  account aangemaakt en gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid. Nu heb ik jaaaren lesgegeven in allerlei software programma's. Dus is dit iets wat ik snel kan beoordelen. Getresponse won dit met gemak.

Daarna bekeek ik de Pricing, oftewel de betaalplannen. Bij beiden lopen de prijzen omhoog naarmate je meer email adressen hebt verzameld.Aweber is daarin steeds net iets duurder en op een gegeven moment (bij 50.000 mensen in je lijst) moet je zelfs een offerte aanvragen en dat voelde een beetje als niet transparant.

Dus werd het voor mij Getresponse.

En Mailchimp dan?
Ik heb een klant geholpen om Mailchimp in te richten en dat vond ik dusdanig omslachtig, onlogisch en niet gebruiksvriendelijk dat ik dit systeem voorlopig niet aan zal raden. Wat ik verder een nadeel vind van de gratis versie (meestal starten mensen met Mailchimp omdat het tot 2000 mensen gratis is) is dat je geen automatische mails kunt versturen. En laat dit nu net het idee zijn van een autoresponder...
En verder blijkt dat wanneer je boven de 2000 subscribers (zoals dat genoemd wordt) komt je toch echt meer gaat betalen dan bij Getresponse.

Infusionsoft?
Er zijn een aantal systemen die dusdanig veel functies hebben en daardoor duur zijn dat je hier voorlopig niet over na hoeft te denken ;), tenminste als je nog voor deze keuze staat. Onder deze systemen vallen Infusionsoft en AutoOfficePilot. Je zit dan direct aan de $200/ 300 per maand.

Overstappen van het ene naar het andere systeem?
Persoonlijk zou ik dit liever niet doen omdat dit veel tijd kan kosten. Maar als er dan toch echt een reden is dan is dat met een aantal systemen mogelijk. Met Getresponse en Mailchimp kun je een lijst met namen en email adressen importeren; je kunt het ook handmatig doen (1 voor 1) als je geen toestemming hebt gekregen van die personen.

Niet onbelangrijk: welke support krijg ik?
Bij Getresponse heb ik zeer goede en persoonlijke support gekregen, altijd binnen een hele korte tijd. Van Aweber weet ik dat ze ook goed helpen. Van Mailchimp weet ik dat de support slecht is.

email marketingKrijg ik ook nog korting?
Ja, bij jaarlijkse betaling (ipv per maand) krijg je bij Aweber 15% korting en bij Getresponse 18%

Conclusie!
Zowel qua functies, qua gebruiksvriendelijkheid en qua prijs komt Getresponse het beste uit de verf en het systeem heeft mij al heel veel business opgeleverd!

Ja, natuurlijk valt er over smaak niet te twisten en is e.e.a. subjectief. En ja, systemen ontwikkelen en verbeteren continu. En ja, ook de prijzen kunnen veranderen... Zelf gebruik en raad ik Getresponse aan; je kunt het uitproberen door een gratis account aan te maken.

Mocht je vraag willen stellen dan kun je dat hieronder doen:

* Denotes Required Field